Tuesday, April 21, 2009

Saturdays beer

I’ve been a bit busy so haven’t had time to post about the beers from Saturday. But here they are:

Monks Café Svea IPA (5,8%)
It poured a hazy golden liquid with a small foam that left a nice lacing. It had a strong smell of grassy hops, citrus and grapefruit. The taste is very fresh with medium to high bitterness and had lots of grapefruit and grassy hops. I really enjoyed this beer and would love to have it on a sunny day.
Total: 3,8/5

Struisse Rosse (6%)
It poured a hazy golden liquid with a medium foam, had some yeast at the bottom. It looked very appealing. It had a smell of orange and other citrus fruit, a bit "stingy" on the nose. The taste surprised me at first; it was sour, sweet and fruity with hints of druid orange. Very interesting beer and I enjoyed it.
Total: 4/5

Stone Ruination IPA (7,7%)
It poured a hazy golden liquid with a small foam. Smelled of grassy hops and grapefruit. The first taste turned my mouth into a wrinkly little circle. This beer is so bitter that it made my ass-hairs curl up in a fetus position. Since I love really bitter beers I’ve always wondered how far you can push it before it goes over the edge. Well I think Stone has crossed that edge, this was a bit too much for me. But I was in a bit of a rush and think I need to try it again to give it a second chance.
Total: 2,9/5

5 comments:

  1. misstänker att du fått en gammal flaska.
    jag privatimporterade o fick gamla flaskor, de var bara helt sjukt beska och hade väldigt lite arom och smak. kanske låter konstigt med tanke på att humledominerad öl tappar i beska när de blir gamla, men denna blev det något skumt med.
    drack en färskare variant på 3 små rum, den var mkt trevlig, härlig doft, arom och smak som passade den inte lika sjuka beskan som den gamla visade upp.

    ReplyDelete
  2. I also liked the SVEA IPA from Monks. Isn't that one of Charles Casinos brews??

    ReplyDelete
  3. Dempa: Ja så kan det ha varit. Det var en flaska på OT, tänkte aldrig på att kolla datumet på den. Dessutom hade jag bara tänkt svänga in och ta en snabb-öl. Men den här var inte så lätt att få ner snabbt. Ska prova den igen när tillfälle ges, älskar ju normalt riktigt beska öl.

    Åke: Yeah its a Charles Cassino brew, think he got his finger in all the Monks brews ;) I think something like that would be great to have in the magic tap on the porch this summer :)

    ReplyDelete
  4. Hm. Själv tyckte jag att Ruination inte var allt för brutalt beskt. Hade förväntat mig något ännu brutalare än vad det var. Visst var det rejält humlat och beskt men det fanns en tydlig maltbakgrund också. Jag kan ju vara avtrubbad i och för sig, men jag vet inte.

    ReplyDelete
  5. David: Kan ju vara så att jag fick en liknande variant som dempa. Alternativt så kan det bero på att jag var på thairestaurang strax innan jag besökte OT och sabbade smaklökarna helt. Jag tyckte att jag rensat gommen bra, men det kan vara en förklaring.

    Ska prova den igen vid något tillfälle och se om den är annorlunda. Jag gillar normalt rejält beska och humlade öl.

    ReplyDelete