Last sunday I made some malt bread from the leftovers when we brewed Death By Hops 3. I used the same recipe as when I made this bread. with a couple of changes. I didn't use any hazelnuts and I used honey instead of syrup, the same honey we used while brewing the honey porter. The recipe looked something like this:
15 dl flour 5 dl malt (quite wet) 5 dl water 2 teaspoons of salt 1 big tablespoon of honey 50 g dry yeast The result where good but I actually prefer the syrup over the honey.
Nej jag tyckte inte att det blev så farligt. I bland fick man något skal i munne, men det var inget jag störde mig på. Man kan ju alltid prova att ta mindre drav om man vill ha det lite "lenare".
Funderar förresten på att baka ett surdegsbröd av drav. Men lite orolig att draven ska bli dålig under jäsningen. får prova när jag har plats i frysen igen.
Im a 28 year old guy from Frövi, located outside of Örebro, but I currently live in Stockholm. One of my main interests is beer and I just love to try new beers and mix it with different kinds of food and snacks. I'm also a member of the Swedish Beer association (Ölfrämjandet) and the Home brewers club. I currently brew beer with my father and Chrille and try to visit as many beer festivals as I can.
Trevligt! Funkade det bra med malten eller blev det "knastrigt"? har hört att det kan bli det men klarade mig undan från det senast:)
ReplyDeleteNej jag tyckte inte att det blev så farligt. I bland fick man något skal i munne, men det var inget jag störde mig på. Man kan ju alltid prova att ta mindre drav om man vill ha det lite "lenare".
ReplyDeleteFunderar förresten på att baka ett surdegsbröd av drav. Men lite orolig att draven ska bli dålig under jäsningen. får prova när jag har plats i frysen igen.
Brödet var mumsigt, får du gärna baka mer av ;)
ReplyDeleteKanske blir ett provsmak nästa lördag??
ReplyDeleteTappade föresten över DbH III på sekundären i går. Den blir också mumsig. :-)